Nu puteti plasa o comanda nou din tara dumneavoastra. United States

Sistemul VRF este un sistem de aer conditionat de tip in detenta directa si multi, in care se pot conecta unitati interioare multiple, la o singura unitate exterioara. Cantitatea de agent frigorific poate fi reglata in mod liber, in functie de incarcarea asupra unitati interioare, prin compresorul de tip inverter al unitatii exterioare. Este posibila tratarea individuala, pe zone, de la spatii precum birouri mici pana la spatii mai mari precum cele de tip "open-space" datorita diversitatii mari de unitati interioare cu capacitati de racire cuprinse intre 1,7 kW si 28 kW, iar conservarea energiei este foarte usor de asigurat intrucat functionarea unitatilor interne individuale poate fi oprita sau pornita, dupa cum este nevoie. Totodata, gama larga de tipuri de unitati interioare raspunde cu succes necesitatilor de design interior.

       Schematica generala VRF

Mitsubishi Electric stabileste frontierele tehnologiei VRF cu gama City Multi, care este dispoibila folosind agentul frigorific R410A fara ODP (Ozone Depletion Potential - Potential de diminuare a ozonului). Gama a fost proiectata special pentru conditiile cladirilor de astazi si abordeazqa probleme esentiale ale pietei, precum eficienta energetica , adaptabilitatea si fiabilitatea. Cu sisteme de comanda usor de utilizat care folosesc tehnologia internetului si unitati integrate de ventilare si racire, City Multi reprezinta standardul si leader-ul in tehnologia VRF.

Tehnologia IPM (Intelligent Power Module)

Seria YHM-A a sistemelor City Multi, ofera un control exact al consumului de energie, prin utilizarea tehnologiei sale cu modul inteligent de putere (IPM). Prin utilizarea acestei tehnologii, se poate raspunde in mod corespunzator cerintelor cladirii, realizand un control mai bun al spatiului ocupat. Controlul capacitatii este realizat prin marirea treptata a acesteia cu cate 1 Hz, valoarea puterii de intrare fiind astfel redusa semnificativ si conducand la valori mult superioare ale COP.

In plus, tehnologia IPM asigura performante reale ale sistemului in conditii de incarcare partiala, conditie pe care majoritatea sistemelor o vor respecta in cea mai mare parte a ciclului de functionare normala. Luand in calcul eficienta, atat la incarcare partiala cat si la incarcare maxima, R410A City Multi este proiectat pentru a oferi o eficienta inegalabila pe tot parcursul anului.

Importanta COP

Termenul de COP provine de la "Coeficient de Performanta" (Coefficient Of Performance). Acesta masoara energia utila pe care o poate livra un sistem in raport cu energia pe care o consuma. Cu cat aceasta cifra este mai mare, cu atat mai eficient este sistemul.

Tehnologia unica a sistemelor VRF cu recuperare de caldura

Tehnologia de recuperare a caldurii dezvoltata de Mitsubishi Electric este unica, folosind doar doua conducte in loc de trei asa cum uziteaza sistemele conventionale cu recuperare de caldura, de pe piata. Proiectate pentru a furniza atat racire cat si incalzire in mod simultan si eficient, gama R2 a sistemelor VRF City Multi ale Mitsubishi Electric, ofera economii substantiale la costurile de instalare si de functionare anuala.

Flexibilitatea si eficienta sunt factori cheie in selectarea unui sistem cu recuperare de caldura. De exemplu, in timp ce un sistem clasic in pompa de caldura este potrivit pentru un birou cu spatiu deschis mare, un birou cu o structura partitionata va trebui sa aiba simultan incalzite sau racite diferite sectiuni, in functie de preferintele individuale ale fiecarui utilizator. Eficienta acestui tip de sistem provine din capacitatea de utilizare a subprodusilor de racire si incalzire si transferul energiei acolo unde este nevoie, actionand ca un sistem echilibrat de caldura, realizand economii de costuri de pana la 20% fata de un sistem conventional in pompa de caldura. De asemenea numarul de porturi de conexiuni necesar sistemului R2 este substantial mai mic decat in in cazul celui cu trei conducte, acest lucru contribuuind la reducerea costurilor de instalare si mai departe la cresterea economiilor asociate cu sistemele City Multi.

Secretul sistemelor City Multi cu recuperare a caldurii consta in controlerul BC care contine un separator de lichide/ gaze, permitand unitatii exterioare sa elibereze un amestec (2 faze) de gaz fierbinte pentru incalzire, si de lichid pentru racire, toate prin aceeasi conducta. Sistemele cu trei conducte aloca o conducta pentru fiecare dintre aceste faze. Cand acest amestec soseste la controlerul BC, este separat, iar faza corecta este transmisa la fiecare unitate interioara, in functie de cerintele individuale de incalzire sau racire.

R2_BC Controller